top of page

Curriculum Vitae

Nume: Băcanu

Prenume:Laura

Specialitate: Medic primar oftalmolog

Studii

Iulie 2020 - promovarea examenului de medic primar

Octombrie 2014 – promovarea examenului de medic specialist, supraspecializare oftalmopediatrie, strabologie și chirurgie ocuploplastică

2010-2014 – medic rezident oftalmolog la Spitalul de Urgente Oftalmologice București

 

Perfecționare

Aprilie 2016 – promovarea examenului ICO (International Council of Ophthalmology), Clinical Science

Aprilie 2015 – promovarea examenului ICO (International Council of Ophthalmology), Optics and Refraction și Basic Science

13-14.11.2015, Bucuresti – Curs: Inițiere în diagnosticul și tratamentul diferitelor forme de strabism, organizat de Clinica Oftalmologică Infosan, cu participarea prof. dr. Klaus Boergen, Munich

2014 – Munich, Spitalul Universitar Ludwig Maximilian,  Fellowship în domeniul oftalmologiei pediatrice și al chirurgiei oculoplastice , sub îndrumarea prof. dr. Oliver Ehrt, prof. dr. Gunther Rudolph și a prof. dr. Cristoph Hintschich, în cadrul unei burse oferite de Societatea Europeană de Oftalmologie

Activitate de voluntariat

 

29.05.2014, Bucuresti – participare la evenimentul de testare “Opening Eyes”, ca parte a programului Special Olympics – Healthy Athlets (screening oftalmologic pentru copiii cu dizabilități fizice și psihice)

Mai 2013, Cluj Napoca – participare la evenimentul de testare Opening Eyes, ca parte a programului Special Olympics – Healthy Athlets (screening oftalmologic pentru copiii cu dizabilități fizice și psihice)

3-5 iunie 2011, Bucuresti – participare la evenimentul de testare Opening Eyes, ca parte a programului Special Olympics – Healthy Athlets (screening oftalmologic pentru copiii cu dizabilități fizice și psihice)

Congrese

3 – 6 octombrie 2018, Sinaia – participare la al XVII – lea Congres Național cu Participare Internațională al Societății Române de Oftalmologie, cu lucrarea “Esotropia la distanță legată de vârstă”

31 mai – 3 iunie 2018, Brasov – participare la A VIII-a Ediție a Congresului Societății Romane de Strabologie și Oftalmopediatrie, Împreună cu A II-a Conferință de Oftalmogenetică cu Participare Internațională și Zilele Topografiei – Curs de Competență generală în Topografie, Ediția I, cu lucrarea “Myokymia mușchiului oblic superior – serie de cazuri”

27-30.09.2017, Sinaia – participare la Congresul Național al Societății Române de Oftalmologie, ediția a XVI-a, cu lucrarea “Paralizia Elevației: Un Caz de Sindrom Parinaud”

2-5 iunie 2016, Brasov – A VII-a ediție a Congresului Societății Române de Strabologie și Oftalmopediatrie

27-28 noiembrie 2014, Munich – participare la Orbita-Symposium, simpozion cu participare internațională organizat de Clinica Oftalmologică a Spitalului Universitar Ludwig Maximilian

Mai 2014, Sinaia – A VI-a Ediție a Congresului Societății Române de Strabologie și Oftalmopediatrie, participare cu lucrările: “Un caz de reintervenție pentru esotropie restrictivă la un pacient cu sindrom Goldenhar și sindrom Duane bilateral” și “Reintervenție pentru exotropia recurentă după perforare sclerală cu hemoragie intravitreană”

Octombrie 2013, Sinaia – Congresul Național de Oftalmologie, Editia a XII-a

15-17 martie, 2013, Sinaia – A VI-a Ediție a Conferinței Naționale de Glaucom

Octombrie 2011, Sinaia – A X-a Ediție a Congresului Național de Oftalmologie, participare cu lucrarea “Uveita hipertensivă”

Martie 2011, Sinaia – A IV-a Ediție a Conferinței Naționale de Glaucom

Octombrie 2010, Sinaia – A IX-a Ediție a Congresului Național de Oftalmologie

Limbi straine

Limba engleză (nivel avansat)

Limba franceză (nivel mediu)

Limba italiană (nivel mediu)

Limba spaniolă (nivel începător)

Societăți

Membră a Societății Române de Oftalmologie

Membră a Societății Române de Strabologie și Oftalmopediatrie

Membră a Colegiului Medicilor din România

 

poza%2525252520cv_edited_edited_edited_e
bottom of page